Kun Sakke tuli meille, saavuimme suoraan Muhoksen esteratsastuskisoista.

Olimme saaneet Saken kanssa 40cm luokassa puhtaan radan, mutta harmillisesti 60cm luokassa tipahdin jo kolmannella esteellä, okserilla, kun Sakke laski ensin laukan raville ja sitten pysähtyi esteen eteen ja hyppäsi paikaltaan. Ja tietysti kun este oli okseri, niin Sakke kompuroi takimmaiseen puomiin ja minä lensin selästä.

Lisäksi oli tullut pieni erehdyt Saken omistajan ja meidän kanssa. Saken nimeltä mainitsematon omistaja oli jättänyt Saken suitset kotiin, kun luuli meidän ne ottaneen. Onneksi saimme lainata Saken omistajan toisen hevosen suitsia.

Kun Saken ja minun suoritukset olivat ohitse, meidät passitettiin Saken kanssa takaisin trailerille, koska Sakella ei ollut nyt niitä suitsia. Talutellimme kaverini kanssa Sakkea pellolla, kun samalla odottelimme Saken omistajan toisen hevosen, Kustin, suorituksia. Sakellahan meni hermot pellolla seisokeluun sillä aikaa, kun itse olin vessassa ja Sakke alkoi pelleilemään kaverini kustannuksella. Sakke oli alkanut viemään kaveriani mukanaan ja hyppi ojan yli. Onneksi Sakke oli piakkoin lopettanut pelleilyn.

Kun minä palasin, ja kaverini meni vuorostaan vessaan, Sakke alkoi hyppimään minua vasten. Se ei ollut mukavaa. Sakke oli nyt luonteeltaan mitä on. Sakke kuitenkin lopetti hyppimisen jonkun ajan kuluttua ja pian sitten muutkin jo saapuivat.

Lastasimme ponskin traikkuun ja lähdimme kohti Saken uutta kotia. Emme ole ostaneet Sakkea, mutta Sakke on meillä loppuiän ylläpidossa ja saamme pitää Sakkea niin kuin omaa ponia.

Purimme Saken trailerista, kun olimme perillä. Veimme Saken suoraan laitumelle Saken tulevien ystävien, suokkiruuna Manin ja lämppäritamma Sussin, luokse tutustumaan. Hepat laukkasivat jo hörheltivät pitkin laidunta innoissaan uusista ystävistään.

Loppupäivä menikin mukavasti heppojen laiduntaessa pellolla.